top of page

Ελλάδα 2017: Τα χαλασμένα ασανσέρ πλήττουν την αξιοπρέπεια


Για τους πιο τυχερούς από εμάς, ένα χαλασμένος ανελκυστήρας δεν επηρεάζει τη ζωή μας. Τι γίνεται όμως με τους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα;

Οσοι χρησιμοποιούν δημόσιες συγκοινωνίες σταθερής τροχιάς για τις μετακινήσεις τους, ακούνε σχεδόν σε καθημερινή βάση τις όμορφες φωνές των εκφωνητριών να ανακοινώνουν στους επιβάτες ότι «ο ανελκυστήρας στον τάδε σταθμό είναι προσωρινά εκτός λειτουργίας».

Ο ανελυστήρας είναι χαλασμένος, λοιπόν. Οι πιο τυχεροί από εμάς που γεννηθήκαμε και παραμένουμε αρτιμελείς (και δεν μεταφέρουμε βαριές αποσκευές), δεν δίνουμε σημασία σε αυτή την ανακοίνωση αφού δεν επηρεάζει τη ζωή μας.

Κάτι που δεν ισχύει για τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. ΄Η τους ηλικιωμένους.

Δυστυχώς, το σκηνικό είναι συνηθισμένο: Οι ανελκυστήρες να είναι χαλασμένοι σε κάποιο σταθμό του μετρό ή του προαστιακού και κάποιος να μεταφέρει τον άνθρωπό του, που είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, από τις σκάλες, με τη βοήθεια περαστικών.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη πριν από δύο μέρες, στον σταθμό ΚΑΣ, δηλαδή τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του λεκανοπεδίου της Αττικής, ο οποίος βρίσκεται στις Αχαρνές, βόρεια της Αττικής Οδού, στο σημείο που τέμνονται οι σιδηροδρομικές γραμμές Πειραιά-Θεσσαλονίκης και Αεροδρομίου - Κιάτου.

Οπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία που ανέβασε ο χρήστης του twitter @Taxideutis, μια νεαρή κοπέλα με κινητικά προβλήματα, εγκλωβίστηκε στον σταθμό, αφού ο ανελκυστήρας δεν λειτουργούσε. Και χάρις στην προθυμία των συνανθρώπων της, κατάφερε να βγει από εκεί από τις κυλιόμενες σκάλες, υποβασταζόμενη πάνω στο αναπηρικό καροτσάκι της.

Μια εικόνα που δεν τιμά κανέναν από εμάς.

38 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

コメント


bottom of page